Monday, September 30, 2013

Collagen Powder Shaklee : Produk Kolagen Terbaik !







Assalamualaikum

Hari ni nak story pasal Kolagen

Terdapat banyak jenis kolagen yang terdapat di pasaran
Dan Shaklee turut menawarkan kolagen terbaik untuk anda.



KELEBIHAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE


  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera


Tujuh bahan utamanya yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
 

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal 

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata 

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen 

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan 

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga, 

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas. 
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh






Apa beza collagen powder shaklee dgn collagen lain di pasaran
Gambar di atas memberikan gambaran mudah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 dalton yang amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis lolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan lepas menggunakan selama 8 minggu*











  • Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
  •  Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
  •  Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
  • Faedah tambahan :: menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang.Membantu mengekalkan otot di        dlm mata supaya lembut.


  • ANTARA KEBAIKAN LAIN COLLAGEN POWDER SHAKLEE





    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Saturday, September 28, 2013

    Kandungan Vivix


    Assalamualaikum..

    Entry kali ni berkenaan dengan 
    satu-satunya produk Shaklee dalam bentuk cecair..iaitu Vivix.

    Jom kita kenali Vivix dengan lebih mesra,
    Diperbuat dari apa sebenarnya Vivix ni.





    Mengandungi 4 tumbuhan semulajadi


    Anggur Muscadine --

    Satu2nya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg  menafaat utk kesihatan..Ia mempunyai ciri2 menghentikan kimia penyebab kanser,anti virus dn anti bakteria.
    Anggur muscadine dan bijinya adalah satu 7daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. . Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

    2. Elderberry atau Sambucus Nigra

    Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropah, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional.

       Jus Elderberry telah terbukti sangat efektif dalam pengubatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengubati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.
    • Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengubatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteria.
    • Manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kanser, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
    • Jus Elderberry meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan kanser.
    • Jus Elderberry dikenal untuk menurunkan kadar kolesteroldan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
    • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
    • Jus elderberry mencegahn dan mebantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas
    •  Juga dapat meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal


    3. Purpple Carot

    Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids , phenolics, polyacetylenes,isocoumarins dn sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins,antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah btanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pd buah dn sayur.

     Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.
      Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dan anti carcinogen.Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

    4.Polygonum Cuspidatum

    Polygonum cuspidatum  ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol


    Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dn megurangkan berat badan.



    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care
    This entry was posted in

    Friday, September 27, 2013

    Set Ibu Mengandung





    Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan
     ibu hamil masa kini kerana :

    • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
    • tahan berbulan-bulan
    • boleh dimakan bersama ahli keluarga
    • harga yang sangat berbaloi
    • semulajadi (bukan sintetik)
    • tidak memberi sebarang kesan sampingan
    • bonus kesihatan dan kecantikan extra
    • juga sesuai dijadikan set berpantang
    • terbukti selamat dan berkesan

    ~ Protein (Energy Soy Protein) ~
    Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

    ~ Multivitamin (Vita-lea) ~

    mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

    ~ B Complex ~

    Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

    ~ Vitamin C (Sustained Release Vita-C) ~
    Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.  

    ~ Omega -3 (Omega Gu
    ard) ~
    Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

    ~ Kalsium (Ostematrik) ~

    Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


    Untuk belian terus : SET KEHAMILAN

    Set Kehamilan
     


    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Monday, September 23, 2013

    Set Bersalin / Berpantang


    assalamualaikum ^^

    Entry hari ni berkenaan dengan BERSALIN & BERPANTANG

    Kelahiran merupakan satu proses yang ditunggu-tunggu oleh setiap insan yang bergelar suami dan isteri.Bila tau ja mengandung,sure kedua-duanya seronok..maka tentulah si ibu yang merasa pelbagai perasaan.
    seronok,teruja,takut,gementar semua ada.Tempoh mengandung selama 9 bulan terasa sekelip mata bila anak dah berada di pangkuan si ibu..kan kan ??




    Apabila bersalin,tentunya si ibu akan keletihan.Nyawa yang dipertaruhkan..
    Jom reward si ibu dengan suplimen yang membantu kecergasan dan penghasilan susu ibu dengan SET BERSALIN / BERPANTANG SHAKLEE.



    Kombinasi 1 : Set Bersalin Asas

    Vita-Lea :

    1. Merupakan multivitamin terbaik.Membekalkan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
    2. Mengandungi IRON yang berfungsi untuk menambah darah.
    3. Membantu ibu yang berpantang mendapat segala nutrisi yang diperlukan
    4. Membina darah ibu
    5. Memberi tenaga dan stamina kepada ibu

    B-Complex :

    1. Kumpulan vitamin B yang penting dalam menjaga kesihatan saraf
    2. Mengelakkan ibu dari takanan / meroyan
    3. Menukarkan makanan yang diambil oleh ibu kepada tenaga - mengelak gemuk

    Vitamin C :

    1. Sangat perlu untuk pemulihan luka dalaman dan luaran
    2. Dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam darah mengikut masa
    3. Memelihara sistem kelenjar ibu
    4. Meningkatkan antibodi tubuh

    Zinc Complex :

    1. Penting untuk penyembuhan luka luaran dan dalaman
    2. Banyak terdapat dalam ikan haruan , untuk protein dan kaya dengan sumber zinc
    3. Mengelakkan rambut gugur


    Kombinasi 2 : Set Extra

    Selain itu,kami menawarkan Set Extra dengan tambahan ESP dan Ostematrix



    ESP - Energy Soy Protein

    Protein merupakan elemen utama dalam susu selepas air.
    Protein penting dalam pembentukan hormon yang diperlukan dalam penyusuan susu ibu.Sekiranya ibu kurang mendapat protein,maka penyusuan susu ibu boleh terjejas.

    Ostematrix ( kalsium )

    Ibu yang tidak mendapat kalsium secukupnya semasa berpantang akan mengalami sembelit dan stress.Ini akan membuatkan gangguan proses penyusuan.



    Kombinasi 3 : Set Premium ( Breastfeeding + slimming )




    Set ini menggabungkan fungsi penyusuan dan menurunkan berat badan.

    Lecithin : Membantu mengelakkan bengkak susu
    Alfalfa : Merupakan galactagogue (herba tambah susu) yang sangat berkesan.Berfungsi memerangkap lemak yang dicairkan oleh Lecithin dan membawa keluar dari tubuh.

    Nak order set berpantang yang marvellous ni ? Klik untuk belian secara terus :






    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Kebaikan Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang




    Set Bersalin Shaklee adalah antara jenama yang kian dikenali oleh ibu-ibu di Malaysia.
    Dalam entry kali ni,Yong akan ceritakan kebaikan Set Bersalin Shaklee untuk ibu yang berpantang.

    Set Bersalin Shaklee terbukti selamat untuk ibu berpantang dan bayi yang menyusu kerana ia dihasilkan dengan pemantauan ketat badan R&D Shaklee yang mementingkan keselamatan pengguna dan alam sekitar sejak lebih 55 tahun.

    Set Bersalin Shaklee mempunyai fungsi menyeluruh 11-in-1 :

    1.   Penyembuhan luka selepas bersalin
    2.   Pembersihan toksin dari sistem tubuh
    3.   Menambah susu ibu
    4.   Menurunkan berat badan
    5.   Membentuk kontur tubuh menawan
    6.   Memberi tenaga berpanjangan
    7.   Mencantikkan dan menganjalkan kulit
    8.   Memulihkan libido untuk fungsi keintiman
    9.   Melindungi rambut dan kuku ibu
    10. Meningkatkan imuniti ibu dan bayi
    11. Mengurangkan kesan hitam pada regangan kulit semasa hamil ( Strecth Marks )

    Jika Set Bersalin lain yang terdapat di pasaran hanya mementingkan fungsi kurus dan pemulihan, Shaklee telah mendahului dengan merangkumkan semua keperluan ibu berpantang.

    Tidak hairanlah bila ibu berpantang yang pada asalnya mengambil set bersalin shaklee atas tujuan untuk sembuh dari luka bersalin akhirnya memberitahu bahawa mereka mendapat kesan sampingan berikut :

    1.   Badan bertenaga
    2.   Bangun tidur dengan segar dan cergas
    3.   Semakin mudah untuk fokus dengan tugas harian
    4.   Susu semakin banyak dan pekatt
    5.   Kulit semakin cerah dan cantik
    6.   Kesan positif terhadap hubungan suami isteri
    7.   Mood terkawal
    8.   Jarang jatuh sakit
    9.   Luka sembuh dengan cepat bagi yang bersalin secara pembedahan
    10. Wajah berseri-seri



    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Tuesday, September 17, 2013

    Set Penyusuan


    salam semua ^^

    Disebabkan banyak soalan "SET PENYUSUAN YANG MANA SESUAI UNTUK SAYA?" 
    Entry kali ni yong nak share..set penyusuan yang mana satu sesuai untuk anda.



    Terdapat EMPAT jenis Set Penyusuan:

    1) SET B 

    - Terdiri daripada Vitalea , B complex, Vitamin C, dan Alfalfa
    - Untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan dan sesuai untuk bayi yang 
      mempunyai masalah eczema.
    - Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk   bayi
     yang mengalami jaundis dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit alahan (cirit-birit) dengan alfalfa.
    - Sangat sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
    - Alfafa membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat



    2) SET EU FOUR PACK

    - Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, dan Kalsium
    - Sesuai untuk ibu yang baru melahirkan (bayi berumur kurang 6 bulan).
    - Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu ketika haid (PMS).
    - Sesuai untuk ibu yang sering sakit belakang dan masalah kerapuhan gigi.
    - Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu kerana ostematrix membekalkan kalsium yang secukupnya kepada ibu
    - Dapat membantu ibu lebih bertenaga dan cergas walaupun kurang tidur

    3) SET E 

    - Terdiri daripada Vitalea, B complex, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
    - Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu ketika haid (PMS)
    - Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu kerana ostematrix membekalkan kalsium yang secukupnya kepada ibu
    - Sangat sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
    - Alfafa membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat
    - Memberi kesan cepat berbanding set di atas kerana Alfafa dan Kalsium merupakan milk booster 

    4) SET 3M 

    - Terdiri daripada Vitalea , B complex, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP
    - Amat digalakkan untuk ibu yang mempunyai masalah penyusuan
    - Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini 
    membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik:)
    - Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang baru nak mula menyimpan stok
    - Paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi/ induce relactation - contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu,bersama-sama tips yang diberi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

    tak cukup bajet ???

    jangan risau..yong ada apa yang anda perlukan sesuai dengan bajet anda..
    apa lagi.. PM yong laju2



    Testimoni pengguna set penyusuan Shaklee :







    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Monday, September 16, 2013

    Beza antara EPO dan Borage Oil


    salam ^^
    kita mulakan entry kali ni dengan beberapa pertanyaan 

    "Shaklee ada EPO?",
    "GLA lebih Bagus dari EPO?"

    Lepas baca ni, kita boleh buat sedikit perbandingan ye.

    EPO atau English Primrose Oil dihasikan dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.


    Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

    Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil?

    Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.
    Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.


    Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.


    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Fungsi GLA Complex Shaklee


    salam semua ^^

    jom berbicara tentang GLA COMPLEX SHAKLEE hari ni

    untuk pengetahuan anda
    Gla Complex Shaklee ni adalah dari sumber 
    Minyak Borage,Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E


    Borage, saintifik dipanggil Officinalis Borago adalah tumbuhan herba yang berasal dari Syria. Minyaknya, diekstrak dari biji benih, digunakan oleh doktor naturopathic sebagai anti-radang, mengawal berat badan dan kesihatan kulit.

    Minyak Borage adalah antara sumber yang mempunyai jumlah tertinggi asid gamma-linolenik (GLA, juga dikenali sebagai omega-6). Ia mengandungi 20% GLA, yang telah terbukti memberi manfaat kepada ekzema, dermatitis, neuropati diabetes, masalah payudara, PMS, artritis reumatoid, tekanan darah tinggi, kesihatan kulit dan keradangan umum. 


    1001 Kegunaan minyak Borage (GLA)

    1. SEBAGAI PELEMBAP KULIT DAN ANTI-PENUAAN : baik untuk kesihatan, melembutkan dan menganjal.  Digunakan secara meluas dalam kosmetik, kerana kombinasi Omega 3 dan Omega 6 asid lemak menyuburkan epidermis. Tinggi dalam asid salisilik, minyak borage digunakan secara meluas dalam kosmetik sebagai anti-jerawat dan anti-septik.

    2. DIGUNAKAN DALAM MANICURE : GLA melembapkan dan menguatkan kuku, manakala asid salisilik menghapuskan jangkitan . Sapukan minyak borage ke kuku anda semasa manicure atau selepas mencuci tangan anda.

    3. KESIHATAN RAMBUT: Merawat rambut bercabang, rambut gugur dan masalah kulit kepala. Ia dapat menjana semula lapisan kulit kepala.

    4. MENGURANGKAN BERAT BADAN: Satu kajian pada tahun 2007 menunjukkan minyak borage boleh mengawal dan menurunkan berat badan. Saintis menyatakan, kandungan GLA yang tinggi, membantu metabolisme dan boleh mengurangkan selera. Untuk menurunkan berat badan, ambil 1-2 kapsul Gamma Asid linolenik (GLA) setiap hari.

    5. ARTRITIS: Dikatakan ia boleh menyekat molekul yang menyebabkan keradangan sendi. Ambil 1-2 biji sehari. Jika diambil lebih daripada 3,000 mg GLA setiap hari, peningkatan keradangan mungkin berlaku.

    6.MENSTABILKAN HORMON : GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, mengurangkan PMS, mood swing, water retention dan payudara bengkak.

    7.MELAMBATKAN MENOPOS : Mengurangkan simptom menopos seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi, Pengambilan jangka panjang boleh melambatkan penuaan dan mengetatkan uterus.

    8.MEMPERBAIKI MASALAH PROSTAT : GLA memperbaiki masalah prostat dan masalah kerap kencing.

    9.MENENTANG KANSER : GLA ialah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

    10.MENGURANGKAN KOMPLIKASI DIABETES - merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.

    11.ADHD/HIPERAKTIF/AUTISMA : terbukti secara klinikal bahawa GLA dapat memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma, sukar memberi tumpuan dan hiperaktif.

    Setiap botol mengandungi 60 kapsul, dan setiap kapsul mengandungi 300mg GLA.



    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    Monday, September 9, 2013

    Kelebihan CoQHealth Plus


    salam ^^
    Entry kali ni berkenaan dengan Kelebihan CoQHealth Plus.




    CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.

    1 kapsul CoQHealth 28 cawan brokoli. 
    Khasiat brokoli sememangnya sangat membantu dlm mencegah dan menentang kanser.


    CoQ10 ni sangat berguna untuk:

    1) Kesihatan Jantung-Mengurangkan kekerapan "angina episode" dan menguatkan jantung
    2) Kanser -Merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang      menerima kemoterapi
    3) Penyakit Gusi
    4) Kesihatan Mental - Kajian tambahan menunjukkan Pesakit Parkinson boleh mendapat             manfaat tambahan daripada CoQ10
    5) Rawatan Obesiti- Mengurangkan berat badan
    6) Kesuburan - Meningkatkan jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki

    CoQHealth plus merupakan produk terbaru yang ditawarkan oleh Shaklee yg mengandungi 28 miligram(mg) zat makanan larut lemak yg hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta vitamin E dan ekstrak teh hijau.

    Ia didatangkan dalam bentuk kapsul dgn bantuan minyak kacang soya bg memastikan penguraian serta penyerapan yg maksimum dalam system tubuh badan ketika diambil.



    Sebiji kapsul yg diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung,meningkatkan peredaran serta serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 didalam darah serta kaya dgn lain-lain kebaikan.

    Paling penting, CoQHealth Plus Shaklee bukan semata ada CoQ10..malah lebih dari itu



    Artikel tentang CoQ Health Plus di majalah Wanita dan Harmoni 2013




    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

    CoQHealth Plus : Suplemen Terbaik Untuk Jantung Anda



    salam semua


    Hari ni jom kita berbicara tentang jantung
    Kita semua tahu serangan sakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan rakyat di negara-negara maju dan membangun seperti Malaysia. Hakikatnya, serangan sakit jantung bukan tidak boleh dielakkan. Cumanya, kita perlu menjaga jantung kita bermula dari sekarang. Salah satunya mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung


    Mari kita berkenalan dengan CoQHealth Plus

    CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.




    Apakah peranan Co enzim Q10?

    Co Enzim Q10  boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti  didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.

    Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Peranan Co Enzim Q10 adalah:

    • menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung
    • bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )
    • melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.
    • membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah  yang menyalurkan darah ke jantung

    Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal. 

    Kebaikan lain  Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

    Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?

    Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.

    Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee
    • menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
    • menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
    • membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
    • meningkatkan tenaga dan stamina diri



    Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

    Norliza Binti Othman 

    Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
    sms/whatsapp: 019 2638675
    Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care