Kandungan Vivix


Assalamualaikum..

Entry kali ni berkenaan dengan 
satu-satunya produk Shaklee dalam bentuk cecair..iaitu Vivix.

Jom kita kenali Vivix dengan lebih mesra,
Diperbuat dari apa sebenarnya Vivix ni.

Mengandungi 4 tumbuhan semulajadi


Anggur Muscadine --

Satu2nya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg  menafaat utk kesihatan..Ia mempunyai ciri2 menghentikan kimia penyebab kanser,anti virus dn anti bakteria.
Anggur muscadine dan bijinya adalah satu 7daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. . Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. Elderberry atau Sambucus Nigra

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropah, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional.

   Jus Elderberry telah terbukti sangat efektif dalam pengubatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengubati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.
  • Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengubatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteria.
  • Manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kanser, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
  • Jus Elderberry meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan kanser.
  • Jus Elderberry dikenal untuk menurunkan kadar kolesteroldan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
  • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
  • Jus elderberry mencegahn dan mebantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas
  •  Juga dapat meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal


3. Purpple Carot

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids , phenolics, polyacetylenes,isocoumarins dn sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins,antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah btanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pd buah dn sayur.

 Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.
  Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dan anti carcinogen.Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

4.Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum  ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol


Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dn megurangkan berat badan.Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 

Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

Post a Comment

0 Comments