SET KECANTIKAN : CANTIK BAK BIDADARIKulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas adalah masalah kulit yang umum di Malaysia.

Ada yang mengambil jalan singkat, menutup dengan segala macam bedak, foundation dan concealer, tapi hakikatnya di balik topeng bedak, faundation dan concealer kulit masih tetap bermasalah. Biasa terbaca di akhbar, bila giat sangat mencuba produk kecantikan yang baru hanya menambah duka dan masalah di muka. Kulit muka terbakar, tambah berjerawat dan menjadi semakin sensitif. Oleh itu, sangat penting selidik dulu sebelum menyapu apa di muka anda.

Atau mahu lebih selamat, rawatlah kulit muka dari dalam dan bukan menggunakan jalan singkat. Amalkan rejim kesihatan kulit yang sihat. Seperti dalam Islam, wuduk yang sempurna akan menjadikan wajah cantik berseri. Pengambilan makanan yang sihat dan penjagaan diri yang baik juga penting untuk mendapatkan kulit secantik bidadari. 

Berikut adalah beberapa panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri:
  1. minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
  2. lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
  3. mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoidsmembantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
  4. Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
  5. Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
  6. Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
  7. Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal
  8. Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak

Jadi apakah yang Shaklee tawarkan bagi mendapatkan kulit cantik berseri bak bidadari?


B COMPLEX - mengatur peredaran atau aliran darah sekaligus membantu mencantikkan kulit dari dalam menghasilkan kulit yang kemerahan dan glowing gitu.

VITAMIN C - merangsang pembentukan kolagen. membantu kurangkan kedut, mencerahkan kulit, melambatkan penuaan serta menyekat pembentukan pigmen. (Bagus untuk kurangkan jeragat)

VITAMIN E - melambatkan penuaan, kurangkan kedut, garis halus, Kurangkan parut, akne dan bintik penuaan. Bagus untuk kurangkan jerawat dan cerahkan kulit. 

ESP - baik untuk awet muda, membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Ia merangsang pembentukan semula kulit dan otot serta kurangkan kedutan, kembalikan


TESTIMONI SET KECANTIKAN 


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.
Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.
Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,hubungi saya segera.

Post a Comment

0 Comments