CARA MUDAH UNTUK KEKALKAN BENTUK BADAN | MOMMYLIZZCARA MUDAH UNTUK KEKALKAN BENTUK BADAN | Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Oleh itu, hidupkan semula enjin di dalam badan anda dan bina atau kekalkan jisim otot untuk anda kekal sihat!

FAKTA :

1.Lebih Banyak Otot = Metabolisme Yang Tinggi

Selain memberi badan anda kekuatan, bentuk dan ketegapan, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Oleh itu, semakin banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang anda bakar dalam sehari dan pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisme anda, menghalang usaha penurunan berat badan anda.

2. Lebih Banyak Otot = Perlu Lebih Protein + Senaman

Untuk membina otot, anda perlu mengambil protein yang mencukupi beserta dengan senaman. Sumber protein yang baik membantu membina tisu yang sihat dan pembentukan otot anda. Menambah senaman rintangan, anda akan membina jisim otot, meningkatkan metabolisme semulajadi supaya anda mencapai matlamat kecergasan anda dengan cara yang lebih berkesan.

3. Leusina Membantu Mengekalkan dan Membina Otot

Pilih protein yang boleh membantu anda mengekalkan jisim otot apabila anda menguruskan berat badan anda. Gabungkan leusina ke dalam diet anda kerana: 

  1. Ia adalah asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.
  2. Ia membantu tubuh mengekal dan membina otot tanpa lemak.
  3. Ia menyokong metabolisme yang sihat dengan memelihara otot.

CINCH® Shake Mix - Shake Lengkap dan Pantas

  1. Membekalkan karbohidrat dan kaya dengan protein.
  2. Tinggi serat, dengan 6gram setiap hidangan.
  3. Diperkayakan dengan Leusina untuk membantu pembentukan otot dan membakar lemak badan untuk mencapai berat badan yang lebih sihat.
  4. Mengandungi 21 vitamin dan mineral penting.Tenaga : 180 kcal 
Karbohidrat : 23g 
Protein : 16g 
Lemak : 3g Termasuk Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D3, E, Kalsium, Zat Besi, Fosforus, Magnesium, Zink, Selenium, Tembaga, Mangan, Natrium, Potasium.


Sebagai pengganti hidangan yang lazat dan berkhasiat untuk sarapan pagi, makan tengah hari atau makan malam juga sebagai alternatif hebat kepada makanan ringan yang tidak sihat.

Tambah buah-buahan seperti pisang atau sayuran seperti lobak dan saderi untuk lebih nutrien tambahan.

Baca lagi :

Post a Comment

0 Comments