MASKER DARI SUPLIMEN SHAKLEE : YANG MANA SATU BOLEH GUNA?

6:36 PM yong norliza 0 Comments


Assalamualaikum & salam sejahtera

Since ramai yang tanya,hari ni mommy nak share tentang masker..
nak bagi kulit cantik berseri & hilangkan jerawat.

jangan tak tau,sebenarnya selain daripada korang makan suplimen shaklee,
korang boleh buat masker tau!

jom kita cekidaut suplimen mana yang korang boleh guna untuk buat masker!






plain yogurt+Vitamin E 
kesan: kulit lembut, anjal,dan bebas jeragat

Collagen Powder + plain yogurt OR +toner 
Kesan: kulit menjadi lembut, anjal, tona sekata, pori2 mengecil dan yg best remove blackhead.. mmg bestttt..kalau ikut nutritionist shaklee, dia cadangkan collagen  mix dengan vivix (utk kurangkan garis-garis halus) . or collagen  mix dengan vitamin c (jadi macam scrub)

ESP+plain yogurt 
kesan: kulit lembut, anjal dan tona sekata..
kadang hanya plain yogurt je tak  buh apa-apa.. senang.. 
Vitamin E (kesan: kulit lembut,berseri,bebas jerawat..awet muda gitu..)
Vitamin C 
mix with water.sapu rata seluruh muka -
 kesannya: kulit bebas jerawat dan cerah sekata)

Vivix 
sapu rata seluruh muka..khasiatnya :
kulit lembut, berseri dan awet muda)

Alfalfa 
ala2 scrub


* * *

selamat mencuba gais ~

0 Comment: