Tuesday, March 24, 2015

TESTIMONI : RAHIM HAMPIR DIBUANG

Saya rasa terpanggil nak kongsi kisah Fawiza kerana saya percaya berjuta wanita diluar sama yang ada kisah yang hampir serupa. Semoga bermanfaat 
--------------------------------


Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee

Kenapa Shaklee pilihan saya?
  • Periods saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
  • Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
  • Saya malas makan buah-buahan.

Kalau uolls semua pernah baca post2 saya kat FB sure uolls tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009)kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doctor cakap 60% drpd sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yg aktif. Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik opis..boss suruh jumpa client pun I xnak..sbb mata I dah bengkak2..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 Ifikirkan. Last2 I bagtau jugak after 3 days…

Then doctor refers I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dlm hidup saya. 1stdoctor bg I makan pil utk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu.. ada perubahan tapi I x tahan..rambut gugur,suka marah2..yang sedihnya xder nafsu langsung nak bersama suami. Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, xada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe.Bagi I semua xkena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha…Dan byak sangat ambik ubat.

Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali.Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sbb xder cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU...itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi2 la I sedih.

Namun saya x bergantung pada ubat2 spital saja..saya mula membaca blog2 dan cara2 nk rawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin2 Shaklee ni…sebab apa? Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain drpd tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya x tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.

Syukur x pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4 bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana2 isteri pun akan rasa very down sebab u x mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak xpernah mengeluhwalaupun semua kerja rumah dia yangbuat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa(ehh…sedih plak)hahahhaha.

Namun,Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…xpernah2 dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke spital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya spital,saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau2 simptom2 lama berulang kembali dan menganggu organ2 lain.

Alhamdulillah pada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang xpernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone  changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormoneaja…syukur sangat2.

Dengan izin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak skrg saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.

Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dgnrahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin… 


Feel free to call/sms/watapps/email me @ 016 320 1568 fawizams@gmail.com SID 910984
 -----------
THANKS FAWIZA FOR SHARING.. semoga bermanfaat untuk 1001 wanita diluar sana


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 

Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

0 comments: