Monday, July 14, 2014

, , ,

TESTIMONI : DULU 92 KG,SEKARANG 76 KG !!!


Kurus menjadi idaman bagi wanita yang berbadan besar. Hari ini,saya nak kongsikan pengalaman pengguna Shaklee yang berjaya menurunkan berat badan
-----------

Bila berbicara tentang kurus dan cantik, boleh dikatakan hampir semua kaum wanita mengambil berat mengenainya. Tidak terkecuali ibu-ibu yang baru melahirkan anak dan juga ibu-ibu yang sedang manyusukan. Bagi kaum wanita, penampilan diri yang kurus, ramping dan slim adalah kepuasan bagi diri mereka. Mempunyai badan yang agak berisi dan gempal, kadang kala mengundang rasa malu pada suami, pada kawan-kawan dan juga hilangnya keyakinan kepada diri sendiri untuk berhadapan dengan orang ramai. Makin mengjengkelkan apabila keadaan badan yang berisi dan gempal menjadi bahan ejekan dan sindiran saudara-mara, rakan-rakan sekerja dan mungkin juga daripada suami sendiri. Bertambah-tambahlah kecewa dan terguris hati.

Berkongsi cerita dengan anda semua tentang pengalaman saya menggunakan Set Kurus Shaklee, semoga sedikit sebanyak dapat memberi harapan dan sinar baru kepada anda supaya tidak pernah mengalah untuk berusaha mengembalikan bentuk badan anda kepada yang lebih baik dan menarik.
Saya memanglah seorang yang boleh dikategorikan sebagai seorang yang berbadan gempal dan berisi. Sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kemudian berlarutan sehingga ke sekolah menengah, sehingga saya diberi nama ejekan “dugong” hanya kerana badan sayang yang berisi. Tapi, waktu tu hanya makan hati berulam jantung je… Tak tahu apa yang harus saya buat dan tak tahu bagaimana caranya.. Hati manalah yang tak sedihkan bila digelar sebegitu rupa…
Nak kata saya mewarisi baka badan besar dari mak dan ayah saya, tak juga…Tapi mungkin saya mewarisinya daripada arwah atok saya yang mempunyai rangka badan yang besar serta berisi.. Sepanjang umur hidup saya, dari sekolah menengah memang tak pernah merasa berat 50kg ke 55 kg… Sewaktu darjah 6 pun berat saya dah mencecah 60kg…Bayangkanlah macam manakan… Memang dari dulu tak pernah merasa kurus… KECUALI masa saya nak kahwin.. Masa tu, sebulan sebelum kahwin, saya pulun tak makan nasi & pergi pusat slimming… Berhabisan beribu-ribu ringgit semata-mata nak nampak kurus dan cantik di hari bahagia… Saya berusaha kuruskan badan semata-mata nak pakai gaun untuk sesi potong kek di hari persandingan saya…

Selepas bersalinkan Ahmad Danial Haris pada 1 Mei 2013, saya mengambil keputusan untuk menurunkan berat badan saya.. Semasa dalam pantang, saya hanya menggunakan Set Berpantang Shaklee sahaja…Dan penggunaan set ini sangat-sangat membantu saya dalam proses pemulihan dengan cepat dan rasa sangat bertenaga sepanjang berpantang..Alhamdulillah…Selepas 2 minggu bersalin, saya mula mengambil Set Kurus Shaklee yang terdiri daripada Cinch Shake, Omega Guard, Lecithin serta Alfalfa. Saya mula mengamalkan Set Kurus Shaklee dengan konsisten dan dalam masa yang sama saya mengamalkan diet yang sihat.. Pantang larang semasa berpantang juga saya titik beratkan… Misi saya nak mencapai 75 kg pada hari raya, bulan Ogos 2013.
Selepas 3 bulan setengah mengamalkan Set Kurus Shaklee ni, berat saya dah mencecah 76kg…Penurunan sebanyak  17kg (sebelum bersalin 93kg) sepanjang 3 bulan adalah satu pencapaian yang sangat baik buat saya.. Mungkin bagi anda yang memang selim melim, akan rasa angka ni still lagi banyak…tapi bagi saya..syukur sangat-sangat… Dan saya adalah BF moms… Pengambilan set ni langsung tidak mengganggu proses penyusuan Ahmad Danial Haris (perlu pemantauan dan cara pengambilan yang spesifik serta beberapa tips diperlukan)…malah sangat-sangat mencukupi..Alhamdulillah… Saya tidak berdiet ketat seperti orang lain, dan masih makan nasi dan lauk-lauk lain yang seimbang… (Jika anda berminat nak cuba set ini, dan anda seorang ibu menyusu, saya akan guide anda dengan cara pengambilan yang betul supaya proses penyusuan anda tidak terganggu)…


Anda juga inginkan perubahan seperti ini? Jangan fikir lama-lama, dapatkan segera Set Kurus Shaklee, anda pasti akan berpuas hati. Sebarang pertanyaan ataupun tempahan boleh terus hubungi saya. Dan, jika anda inginkan consultation berterusan serta guide yang khusus untuk anda, boleh terus dapatkan daripada saya. Saya sediakan ekslusif untuk anda, customer-customer saya.. HANYA untuk customer saya.. !


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

0 comments: