VIVIX UNTUK LUKA CZER | MOMMYLIZZ



Ramai beranggapan bersalin secara pembedahan Ceasarean (czer) adalah lebih mudah dan kurang sakit berbanding dengan bersalin secara normal.Namun,hakikatnya bersalin secara czer juga memerlukan penjagaan yang rapi luaran dan dalaman.

Ketika proses czer dilakukan,perut ibu dilapah berlapis-lapis untuk mengeluarkan bayi,kemudian dijahit pula.Ini menjadikan pergerakan ibu sangat terbatas,luka jahitan jika tidak dijaga dengan rapi boleh menyebabkan ianya bernanah , berdarah dan jangkitan kuman yang boleh membahayakan nyawa ibu.

Ramai ibu-ibu muda buntu apa yang perlu diamalkan jika bersalin secara czer.Jom kita tengok kaedah berpantang secara ' Shaklee Style'.

Jika anda tercari-cari suplimen untuk berpantang dengan sihat,Vivix adalah jawapannya!

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU

  1. Kandungan Vivix yang tinggi antioksida membantu proses penyembuhan luka (tisu) dengan menghalang luka dijangkiti kuman dan membantu menghasilkan sel-sel lebih kuat serta memberi tenaga kepada sel bagi percepatkan penyembuhan luka serta menghalang terjadinya parut.
  2. Vivix juga membantu memberi tenaga hingga ke peringkat sel-sel untuk membolehkan ibu berpantang lebih cepat sihat dan bertenaga
  3. Memberi tenaga kepada ibu, badan kurang rasa lenguh atau sakit-sakit badan. Tempoh berpantang sangat mencabar bagi si ibu dalam menjaga diri dan bayi.
  4. Menyembuhkan organ peranakan si ibu serta membantu baik pulih kesihatan rahim si ibu yang baru selepas bersalin.
  5. Mengelakkan stress atau gila meroyan.
  6. Menguatkan sistem imun badan si ibu dari terkena demam, selsema, penyakit berjangkit dan sebagainya.
  7. Meningkatkan metabolisme badan si ibu jadi boleh membantu mengelak berat naik mendadak kerana masa berpantang si ibu tak boleh banyak bergerak.
  8. Mencantikkan & menyihatkan kulit si ibu kerana Vivix tinggi antioksidan yang bagus untuk melambatkan proses penuaan kulit. Secara tak langsung kulit baby juga bertambah cantik dan sihat.
  9. Menggalak tekanan darah yang sihat buat ibu.
  10. Kurangkan rasa sakit lepas bersalin terutama yang bersalin czer/pembedahan.

TESTIMONI 


Best kan fungsi Vivix ni.Patutlah ramai yang cari dan berpuas hati dengan Vivix.Bila dah try,memang saaangat bermanfaat untuk kesihatan



Baca lagi :



Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.
Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.
Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,hubungi saya segera


Post a Comment

7 Comments

Mrs Pip said…
Pernah juga dengar tentang Vivix
Bukan utk luka saja kan,
Hari tu ada yg share bagus juga utk pesakit kanser.
Semoga bermanfaat.
Atul Hamid said…
Love Vivix. Salah 1 feveret Atul ni 😁
shidarahmat said…
Akk tak pernah berpantang dengan vivix tapi ade kastemer yg share memang seronok.. baru bape hari dah ligat bergerak .. bidab pun teperanjat
Siti Awadah said…
moga bisnes terus maju ye mommy. tgk pada detail produk, bagus betul tu
Ombak Bergigi said…
Bagus juga vivix ni ye
Maria Firdz said…
Nice sharing... Kita ikhtiar.. selebihnya Allah menentukan dan menyembuhkan ye tak .