TESTIONI : ATASI ASTHMA DAN KAHAK DENGAN OMEGA GUARD


Assalamualaikum.

Adakah anda merupakan salah seorang penghidap ASTHMA?
atau anak anda mengalaminya ??

Hari ni,mommy nak berEntry mengenai ASTHMA.Baca sampai habis tau entry menarik ni!

Penyakit asma atau lelah antara penyakit yang agak common dewasa ini di kalangan kanak-kanak.Seingat mommy, masa zaman kanak-kanak dulu, tak ramai kawan yang menghidap asma ni. Tapi sekarang, memang kerap dengar anak kawan-kawan yang warded sebab bronchitis, atau terpaksa ambil neb sebab masalah radang saluran pernafasan. Ini MUNGKIN disebabkan faktor persekitaran yang banyak pencemaran serta gaya hidup dan amalan pemakan yang tidak sihat.

Asthma merupakan penyakit saluran pernafasan yang kronik , di mana saluran pernafasan tersebut menjadi sensitif kepada alergen (faktor persekitaran, makanan etc). Ini menjadikan saluran pernafasan tersebut mengecut, bengkak dan mengeluarkan mukus apabila terdedah kepada alergen-alergen tersebut. Ini menjadikan pengidap asthma susah untuk bernafas apabila mendapat serangan asthma.

Kanak-kanak yang mengidap asthma boleh diketogorikan kepada 2 kumpulan utama. Asthma yang tidak kerap (mild intermittent asthma) dan Asthma yang kerap (Persistent Asthma). Bagi mereka yang megidap asthma yang kerap, simptom-simptom sperti di atas berlaku lebih kerap dan lebih teruk. Jika anak anda mengidap Asthma yang kerap maka perlulah bagi mereka untuk mendapatkan rawatan pencegahan dimana doktor pakar akan memberi ubat untuk mengawal penyakit anak anda supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang riang dan penyakit mereka tidak menjadi bertambah teruk.

Pengambilan inhaler semasa serangan asma berlaku dapat melegakan pesakit. Namun, sampai bila pesakit terpaksa bergantung kepada inhaler semata-mata? Apakah cara terbaik untuk mengatasi penyakit asma ini?


Bagaimanakah suplemen Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma?

"Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers."
Sumber: LiveStrong


Terdapat kajian yang mendapati pengambilan asid lemak Omega-3 serba sedikit membantu mengatasi penyakit lelah. Asid lemak Omega-3 bersifat antiradang. Kerana itu ia sangat baik diambil oleh mereka yang mengalami masalah berkaitan keradangan, seperti asma (radang pernafasan), Artritis reumatoid, dan sebagainya.

Terdapat pelbagai sumber minyak ikan atau Omega-3 di pasaran. Yang mana satukah pilihan yang terbaik?

Omega Guard Shaklee adalah Omega-3 paling selamat kerana menjalani proses penyulingan proprietari 3 molekul yang mengekstrak Omega-3 yang tulen dan juga menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB. Omega 3 Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk.** Omega Guard boleh diambil oleh semua peringkat umur.


Kalau nak tahu,mommy pun amalkan untuk Siti Zubaidah.Mommy akan picitkan 1 kapsul Omega Guard ke dalam susu Siti Zubaidah.Seminggu 3 kali ^^

Jom kita tengok testimoni pengguna Omega Guard ini :


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 

Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

Post a Comment

0 Comments