PENTINGNYA COQ HEALTH PLUS UTK WANITA INGIN HAMIL KETIKA USIA 35 KEATASCOq10 juga dikenali sebagai Ubiquinone adalah sejenis nutrient larut lemak yang penting dalam penhasilan tenaga di dalam sel. CoQ10 ini mula dijumpai oleh Professor Fredrick L. Crane pada tahun 1957. Namun, penemuan kaitannya dengan proses penghasilan tenaga dijumpai oleh Dr. Peter D Mitchell pada tahun 1978 dan seterusnya mendapat anugerah Nobel di atas penemuan tersebut.

CoQ10 boleh ditemui di setiap sel pada tubuh manusia dan juga pada sumber makanan seperti hati, daging, kekacang, sardin dan soya. Sel Badan menggunakan CoQ10 ini bagi menhasilkan tenaga bagi tumbesaran dan pengawalaturan sel, termasuklah ovum kerana ovum juga adalah sejenis sel. Ia juga berfungsi sebagai antioksidan yg mengawal sel daripada molekul radikal bebas.

Kajian tentang kaitan CoQ10 dengan kesuburan lelaki telah lama dikaji oleh pakar penyelidik dan pada tahun 2009 hipotesis tentang peranan CoQ10 terhadap kesuburan wanita pula berjaya diperkenalkan. 

Kebanyakan wanita zaman sekarang berkahwin lambat atau sentiasa sibuk sehingga cenderung mengalami tekanan sehinggakan tidak mampu hamil kerana mempunyai masalah berkaitan dengan reproduksi. Ada juga wanita yang mengalami kemandulan sekunder iaitu tidak berjaya hamil walaupun setelah mempunyai seorang anak. Dan doktor juga tidak menggalakkan kita utk hamil ketika sudah melepasi 38 tahun kerana bimbang kita tidak dapat melahirkan bayi yg sihat kerana bimbang telur yg dihasilkan tidak berkualiti. Kebanyakan dari kita juga dimomokkan dengan kelahiran anak2 'Down Syndrome' sekiranya hamil lewat usia. Terkini Banyak jurnal-jurnal telah diterbitkan hasil dari kajian penyelidik tentang kaitan CoQ10 dan penghasilan telur-telur yg sihat dan berkualiti hasil pengamalan supplemen ini. Dan ianya adalah berita baik utk wanita yg kerap keguguran kerana CoQ10 mampu memastikan telur dan sperma yg dihasilkan amat berkualiti dan dapat menjamin kehamilan yang sihat. 

Terkini, banyak jurnal-jurnal perubatan telah diterbitkan berkaitan dengan CoQ10 utk kesuburan lelaki dan wanita. Antaranya..
Ia juga memberikan faedah yang terbaik juga utk kaum lelaki.. 

CoQ Health plus merupakan produk yg masih baru dan testimoni dari pengamal dari luar negara.. yang mempunyai masalah dalam kesuburan.

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 


Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty CarePost a Comment

0 Comments