Friday, December 11, 2015

PANDUAN MEMILIH COLLAGEN TERBAIK


Assalamualaikum & salam sejahtera

Kalau anda perasan,sekarang ni raaamai sangat orang jual collagen.Sana sini orang jual,kan?Sebagai pengguna,macammana anda nak buat pilihan?Main beli yang murah saja or ikut trend jenama yang paling glemer?

eh..jangan camtu..buat keputusan elok-elok..jangan nanti merana di kemudian hari dek kesan sampingan yang menakutkan.Jom,hari ni kita ambil tahu sebelum membeli!

Sebelum nak share tentang panduan memilih, cuba kita lihat dulu dimana letaknya kolagen ni? Kenali dulu stuktur kulit kita

Bagaimana kolagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and tampak lebih muda?



Jika kulit mendapat jumlah kolagen yang mencukui, kulit akan kekal tegang dan tidak menggeleber / berkedut..
Kulit kita umpama belon lah..jika ditiup, dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi, cuba tgk bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..
Jadi, bagaimana cara memilih kolagen yang betul?

Okey…tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula]
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin






KEISTIMEWAAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE:

  • Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) collagen, kolagen yang berkualiti tinggi & tulen diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan & dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah (melalui ujian klinikal)
  • ANTI PENUAAN – Mengecilkan liang-liang pori terbuka, kedutan & garis halus
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulit anjal, lembut & tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut & kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat & kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang & menganjalkan payudara



Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 






FB PAGE : MOMMY LIZZ HEALTH & BEAUTY CARE


*     *    *

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,hubungi saya segera.

Anda juga boleh terus ke mana-mana cawangan Shaklee untuk membuat pembelian atau pendaftaran menggunakan ID 879163 dan anda akan diberikan bimbingan terbaik

0 comments: