Sunday, October 12, 2014

JANGKITAN KULAT SUSU / THRUSH : ADAKAH MERBAHAYA?


Assalamualaikum.

Hari ini mommy nak share satu cerita mengenai KULAT SUSU ataupun THRUSH.Jom kita tengok apa kata Dr Zubaidi mengenai Kulat susu ataupun Thrush



Sebelum ni,mommy hanya membaca mengenai kulat susu sahaja dan pada minggu ni,mommy dah merasai pengalamannya bila anak mommy dijangkiti kulat susu.Anak mommy dah berumur 2 tahun.



Petang jumaat mula ada putih-putih kat mulut Siti Zubaidah.And hari sabtu makin banyak disekeliling mulutnya.Apa lagi,cepat-capat titik basic H dalam bekas kecil & campur dengan air,ambil tuala & lap kat bibir dia..

Alhamdulillah,hasil yang sangat memberansangkan !!! Ada sikit-sikit la lagi kat tepi mulut tu.Ni yg buat makin cinta kat Basic H ^^

Thats why la basicH ni sangat2 dicadangkan untuk ada di setiap rumah.As emergency kit,tambah plak yg ada anak kecil.Kalau demam boleh buat jelum,kalau gatal-gatai boleh bagi mandi.Even nak basuh botol susu or buah-buahan dan sayuran pon boleh guna Basic H ni!

Mommy pilih Shaklee sebab HALAL,SELAMAT & BERKESAN !

Still nak apply ubat-ubatan yang anda sendiri tak pasti apa kandungannya kat badan anak anda ??


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

0 comments: