Sunday, April 13, 2014

BAGAIMANA UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE ??


Anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee ?

Jangan risau , yong akan beri penerangan kepada anda secara terperinci 




CARA 1

dengan membayar yuran keahlian sebanyak rm65 untuk seumur hidup. tambah kos postage untuk semenanjung rm10 dan untuk sabah dan sarawak rm20. Anda akan menerima starter kit/beg shaklee direct dihantar dari HQ Shaklee di Subang tu ke rumah anda. Dengan mendaftar sebagai ahli, anda sudah pun bergelar pengedar sah shaklee di samping boleh beli semua produk shaklee pada harga ahli. jimat berganda-ganda. jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh.

CARA 2

untuk keahlian percuma dengan setiap pembelian barang shaklee minimum rm650 dan ke atas iaitu 200 points, anda secara automatic dapat menjadi ahli shaklee untuk seumur hidup. yang lagi best, bukan sahaja dapat jimat yuran keahlian yang berharga rm75/rm85 tu anda juga akan dapat duit pada 15hb bulan berikutnya. Kalau kira-kira, sudah jimat rm100+ dah.

selain itu, anda berpeluang untuk dapat 3 bonus utama shaklee iaitu car bonus, cash bonus and convention bonus. kalau cash bonus tu, anda akan dapat bonus bulanan yang akan masuk direct ke dalam akaun bank anda. untuk car bonus, shaklee akan bagi duit untuk anda beli kereta idaman anda. untuk convention bonus, shaklee akan taja 100% umrah/percutian 5 bintang anda.

KENAPA KENA JADI AHLI SHAKLEE?

kebiasaannya, mereka menjadi ahli shaklee adalah untuk membolehkan mereka membeli sebarang produk shaklee pada harga ahli iaitu up to 33% less dari harga retail price dan ada juga yang ingin membuat side income dengan shaklee. Kebanyakkan dari mereka mula menyedari prospek bisnes shaklee selepas menggunakan produk shaklee dan merasai kesan yang sangat menakjubkan selepas mengambilnya. sebabnya perbezaan sangat ketara dirasai jika dibandingkan sebelum menggunakan shaklee dan selepas menggunakan shaklee.

BAGAIMANA MASA DEPAN DALAM BISNES SHAKLEE?

Menurut fakta yang saya baca, pakar nutrisi meramalkan peningkatan sebanyak 800% terhadap penggunaan supplements pada masa akan datang. hal ini menunjukkan bahawa, tahap kesedaran rakyat malaysia terhadap kepentingan mengamalkan gaya hidup yang sihat semakin tinggi. Jadi, kalau buat bisnes shaklee ni kadang-kadang tak perlu explain panjang-panjang sebab semua sudah sedia maklum tambahan lagi, nama shaklee sebagai syarikat supplements di malaysia semakin popular dan menjadi fenomena di facebook, twitter, blog, instagram, whatsapp dan semua platform media massa.


Pengalaman saya sendiri, bila deal dengan customers rata-rata antara mereka sudah pernah mendengar nama produk shaklee ini dan mengakui keberkesanannya tapi masih blur tidak tahu dari mana hendak mendapatkan produknya. Jadi, disini lah fungsi anda sebagai pengedar shaklee yang sah. anda tidak perlu paksa orang untuk beli barang tapi sebaliknya anda hanya perlu berkongsi khasiat pengambilan vitamin-vitamin ini dengan ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan.


jika anda berhajat untuk berbisnes dengan shaklee secara serius, selain anda akan mendapat financial freedom, anda juga dapat kebebasan dengan masa kerana anda langsung tidak terikat pada sesiapa kerana dalam bisnes shaklee ini, anda adalah boss kepada bisnes anda sendiri. kalau anda taknak buat bisnes atau ambil cuti panjang, tiada siapa yang nak marah. kalau anda decide nak buat betul-betul, anda yang akan dapat lebih. semuanya you decide! nak atau tak nak.


MACAM MANA NAK MULA DENGAN BISNES SHAKLEE?


1) mula-mula, anda diwajibkan untuk menjadi ahli shaklee terlebih dahulu untuk membolehkan anda membeli produk shaklee pada harga ahli dan melayakkan diri anda untuk mendapat 3 bonus utama dalam shaklee. untuk menjadi ahli, anda ada dua pilihan seperti yang dibincangkan di atas iaitu dengan cara 1 atau dengan cara 2. selepas itu, anda hanya perlu memaklumkan kepada saya di media social seperti berikut.



2) sejurus pendaftaran dibuat, saya akan menjemput anda untuk menyertai group bisnes kami di facebook group dan whatsapp group untuk online coaching mengenai bisnes ini. ianya termasuk strategi untuk menjana 2-4 angka sebulan dan banyak lagi. ini kerana, di dalam group tersebut, sudah ramai yang berjaya dalam bisnes ini dan semestinya mereka mempunyai lebih pengalaman. jadi, jangan lepaskan peluang untuk berguru dengan mereka ini. insyaAllah.


jadi, jika anda ada apa-apa masalah boleh terus bertanya di dalam group tersebut. yang paling penting jangan segan-segan kerana kami diibaratkan seperti satu family. saling bantu-membantu antara satu sama lain dalam bisnes ini.


akhir sekali, saya ingin mengingati diri saya sendiri dan anda semua supaya reset balik niat kita sebelum menyertai bisnes ini. niat utamanya adalah untuk menolong mereka di luar sana menyelesaikan masalah dan berada dalam keadaan sihat walafiat dan bukannya kerana wang semata-mata. supaya bila kita memberi manfaat kepada orang lain, insyaAllah ianya dapat ditukarkan sebagai pencen kubur kita kelak bila kita sudah tiada. bagi saya siapa yang nak join shaklee, modal paling besar yang anda harus sediakan adalah kesanggupan untuk menyediakan sekeping hati.


jadi, semuanya bergantung kepada diri anda. sebenarnya yang menjadi penghalang utama atau barrier antara anda dengan cita-cita anda adalah diri anda sendiri. sekarang, YOU DECIDE! bertindak sekarang atau selesa dengan apa yang anda ada sekarang. semuanya, YOU DECIDE!



Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care



0 comments: