Resepi lazat dengan ESP

8:13 PM yong norliza 3 Comments


salam semua

Hari ni yong nak kongsikan resepi lazat ESP Shaklee.
Sebelum tu,nak inform sikit apa yang BOLEH dan TAK BOLEH untuk ESP ni..


TIDAK BOLEH dicampur dengan air panas
TIDAK BOLEH diambil lebih 3 sudu sehari
 BOLEH dicampur dengan air suam dan air sejuk
BOLEH dicampur dengan air apa-apa SELAIN teh dan kopi
BOLEH diminum oleh anak-anak berusia 1 tahun ke atas, lelaki, perempuan, orang tua
( untuk kanak-kanak,kurangkan dos )



Resepi Lazat ( ASAS ) ESP :

ESP + Air Suam

* Rasanya seperti air soya tanpa gula.Sedap ! Sangat disyorkan bagi individu yang kali pertama / kurang biasa minum protin soya


Resepi Lazat ESP






  • ESP + Fresh Milk (any brand )
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)
  • ..........ada sape2 nak tambah..silakan..


ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:
1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

as for me,yong sangat suka minum ESP dengan susu segar..klu add on dengan susu strawbery dutch lady..pergh..sedap ! klu bancuh dengan sunquick pun sedap..try la..hihi ^^


** info lanjut mengenai ESP : Energy Soy Protein
** resepi ini adalah cadangan sahaja.
   Hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai ESP,sukatan,waktu minum dan sebagainya ^^


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 

Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

3 Comment:

Cik Yaya said...

ok noted...
thanks share mommy lizz ^_^

Acik Riotaro said...

acik mkn esp...tp lelame muak..psal kurang minum soya..cm mn yea??

yong norliza said...

@cik yaya : u're most welcome dear
@acik riotaro : boleh tahu cara pngmbilan cmna,brp sudu ye and air byk mana.. org yg kurang mnum soya kn reset balik mindset,ckp sedap..hihii..sbb mindset kita pun mmpengaruhi