ELDERBERRY - BINTANG KESIHATAN IMUN | MOMMYLIZZELDERBERRY - BINTANG KESIHATAN IMUN | Sains telah membuktikan peranan penting elderberi kepada kesihatan imun melalui kajian-kajian sel di makmal dan beberapa kajian klinikal yang dijalankan ke atas manusia, seterusnya menjadikan makanan tinggi nutrien ini sebagai ‘bintang kesihatan imun’!

Melalui kajian-kajian ini,kami percaya kebaikan warna ungu yang terdapat pada elderberi seharusnya menjadi salah satu bahagian penting bagi pemakanan harian anda!

TAHUKAH ANDA

Permintaan terhadap elderberi melonjak sehingga memecahkan rekod jualan, seterusnya menjadikan elderberi sebagai bintang kesihatan imun bagi tahun 2020 dan 2021! Rekod ini membuktikan keyakinan pengguna kepada elderberi dalam menambah baik kesihatan secara menyeluruh khususnya bagi meningkatkan perlindungan tubuh badan mereka.

MENGAPA ELDERBERRYElderberi digunakan secara tradisional untuk menyokong kesihatan imun dan melegakan gejala-gejala selesema dan flu. Ia juga telah diketengahkan dalam banyak kajian-kajian terkini yang menyokong kegunaannya untuk kesihatan imun.Elderberi dikenali sebagai Super Beri berbanding dengan beri-beri yang lain kerana ia padat dengan kandungan antioksida unggul seperti antosianin polifenol yang memberikan warna ungu gelap, asid fenolik, flavanol, vitamin A dan vitamin C3 kepada elderberi.

Unsur-unsur yang wujud ini menunjukkan elderberi mempunyai:


Elderberi dikaitkan dengan kemampuan untuk menguatkan kesihatan imun kerana unsur-unsur semulajadi di dalamnya dapat membantu untuk:

  1. Menyekat virus daripada memasuki dan mereplikasi di dalam sel perumah,seterusnya mengurangkan kemungkinan terkena jangkitan.
  2. Mengurangkan penyebaran virus dari sel ke sel untuk mengurangkan keterukan dan tempoh selesema dan flu
  3. Mengawal atur penghasilan sitokin untuk tindak balas imun yang lebih sihat terhadap jangkitan.
  4. Menambah baik aktiviti sel-sel darah putih untuk melegakan gejala-gejala selesema dan flu, seterusnya
  5. Mempercepatkan proses penyembuhan.
  6. Melindungi sel imun anda daripada kerosakan oksidasi untuk meningkatkan perlindungan anda.

Baca lagi :

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya:


Norliza Binti Othman
Shaklee Independent Distributor : ID 879163
sms/whatsapp: 019 2638675

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.
Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.
Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,
hubungi saya segera.

Post a Comment

0 Comments