MAKANAN SUNNAH DAN SHAKLEE
Istillah 'Makanan Sunnah' banyak digunakan pada masa kini.Terdapat beberapa definisi ' Makanan Sunnah' , antaranya ialah :

1- Masyarakat Malaysia mendefinisikan 'Makanan Sunnah' sebagai SEMUA MAKANAN YANG BERASAL DARI AL-QURAN DAN HADIS.

2- Ahli akademik menyebutkan sebagai MAKANAN YANG MEMBAWA KEBAIKAN DAN MASLAHAH KEPADA MANUSIA sama ada disebutkan di dalam Al Quran dan Hadis ataupun tidak disebutkan dalam keduanya. Ini bertitik tolak dari ayat di dalam Surah Al-Baqarah : 168 

“Wahai sekalian manusia! makanlah yang halal lagi baik daripada apa yang terdapat di bumi dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh kamu yang nyata”.

Berpandukan kepada dalil tersebut,adalah harus bagi kita untuk memakan semua jenis makanan asalkan ianya Halal , Baik , tidak lupa mensyukuri anugerahNya dan tidak berlebih-lebihan atau membazir

Hari ni kakyong nak buat sharing mengenai makanan sunnah yang ada di dalam produk Shakleehaaa..ada macam-macam rupanya dalam Shaklee. Ya, Shaklee sangat menitijberatkan kesihatan.Kesemua produk Shaklee diakui SELAMAT , HALAL dan BERKESAN. Maka , jangan ragu-ragu untuk mendapatkan nya!


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 


Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 

Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.
Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.
Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,hubungi saya segera.

Post a Comment

0 Comments