TIPS MEMILIH VITAMIN C

Vitamin C juga dikenali sebagai Asid Askorbik - sejenis vitamin larut air dan tidak dapat disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan kita , sebarang lebihan akan dibuang melalui air kencing

Vitamin C diperlukan untuk pelbagai fungsi badan , antaranya termasuklah membantu pembentukan kolagen , membantu melindungi sel badan daripada radikal bebas dan menguatkan imuniti badan daripada pelbagai penyakit.

Manusia tidak dapat menghasilkan sendiri vitamin C maka keperluan ini mestilah diperolehi daripada pemakanan atau suplimen kesihatan yang diambil secara oral

Namun,dengan lambakan Vitamin C yang dijual di pasaran,bagaimanakah kita dapat memastikan kita memilih Vitamin C dengan betul ? Jom kakyong kongsikan Tips Pemilihan Vitamin C!

1- Pilih vitamin C dari sumber semulajadiVitamin C biasanya berasa masam.Jika vitamin C berasa manis,ini bermaksud ianya telahpun ditambah dengan perisa

2- Pilih vitamin C yang mengandungi BIOFLAVONOIDSBioflavonoids banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus.Ianya membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih efektif , menghalang vitamin C daripada teroksida dan menjaga salur darah.

3. Pilih vitamin C yang bersifat Sustained ReleaseSustained Release adalah satu teknologi pelepasan vitamin C secara berperingkat. Badan kita hanya dapat menyerap 100mg vitamin C pada satu masa,maka dengan adanya teknologi ini,badan kita dapat menyerap sepenuhnya 500mg Vitamin C dalam tempoh 5jam! Tiada pembaziran berlaku dan badan kita akan dapat manfaat Vitamin C secara maksimum.


APA YANG SHAKLEE TAWARKAN ?

Shaklee menawarkan Sustained Releace Vita-C Plus yang memiliki kesemua tips yang telah diberikan tadiMANFAAT VITAMIN C :

- Menghalang SKURVI-Penyakit yg disebabkan kekurangan Vitamin C dalam makanan
- Mempertingkatkan sistem pertahanan badan.
- Menguatkan dinding salur darah.
- Menolong pembentukan tisu gentian.
- Membantu pembentukan kartilej, tulang dan gigi yang sihat.
- Mengurangkan kedut pada kulit
- Membaiki parut pada kulit.
- Mencegah penurunan payudara dan buttock
- Menjadikan kulit lebih cerah
- Menghilangkan jerawat dan pigmentasi.
- Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/menghaluskan kulit.
- Membantu penghasilan collagen dimana collagen dapat meningkatkan keanjalan dan 
  keremajaan kulit.
- Melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit.
- Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.

TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN C SHAKLEE :
Apa tunggu lagi , jom dapatkan segera !

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 

Post a Comment

0 Comments