CARA MAKAN SUPLIMEN SHAKLEE DENGAN BETULAssalamualaikum & salam sejahtera

Ramai di antara kita yang merungut bila beli suplimen,tak tau bila nak makan.Lepas makan ka,sebelum makan ka,sebelum tidur ka dan sebagainya.Nak pula kalau beli suplimen di pasaraya or SID shaklee yang tak bertanggungjawab,seronok menjual ja tapi tak bagi jadual pemakanan..no no no..tak baik gitu..
Sebenarnya, untuk memastikan penyerapan nutrien yang terbaik ke dalam sistem tubuh badan, terdapat masa-masa "peak" untuk makan sesuatu supplemen tersebut. Mari kita lihat gambarajah di bawah. Gambarajah di bawah menunjukkan pemakanan vitamin-vitamin tertentu yang harus dimakan mengikut waktu.

Vitamin-vitamin Shaklee yang dimakan pada waktu pagi ialah:


*Vitamin A, D, E dan K (vitamin yang larut lemak) hendaklah diambil dengan makanan tenusu untuk memudahkan penyerapan.

Vitamin-vitamin Shaklee yang dimakan pada waktu pagi sehingga tengahari ialah:


*Buat pengetahuan anda, Vita-Lea mengandungi iron dan iodine. Zink pula hendaklah diambil bersama dengan makanan untuk mengelakkan rasa loya dan hendak muntah.

Vitamin-vitamin Shaklee yang dimakan pada waktu tengahari hingga petang ialah:


Vitamin-vitamin Shaklee yang dimakan pada waktu malam ialah:


The Dos and Don'ts Apabila Mengambil SupplemenUntuk mendapat panduan pemakanan supplemen Shaklee, eloklah mencari SID yang akan membimbing dan memberi panduan makan supplemen yang betul. Hubungi saya untuk maklumat lanjut.FB PAGE : MOMMY LIZZ HEALTH & BEAUTY CARE

*      *      *


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya.Setiap pembelian akan diberikan khidmat nasihat secara percuma.Jika anda ingin mendaftar keahlian Shaklee bersama saya,hubungi saya segera.

Anda juga boleh terus ke mana-mana cawangan Shaklee untuk membuat pembelian atau pendaftaran menggunakan ID 879163 dan anda akan diberikan bimbingan terbaik


Post a Comment

2 Comments

ejulz said…
Produk ni terbukti berhasil..
Anonymous said…
Info berguna sis. Tqsm.