TIPS MEMILIH COLLAGEN TERBAIK


Tahukah anda,Kolagen kini sedang laris di pasaran samada melalui online mahupun offline. Di pasar malam pun ada kolagen tau ! Tetapi,tahukah anda bagaimana caranya untuk memilih kolagen yang baik ? Kolagen yang baik selalunya harganya agak mahal , sesuai dengan kualitinya.Jom kita cekidaut tips pemilihan kolagen yang terbaik :


 1. Pilih dalam bentuk makanan/minuman berbanding Kolagen yang disuntik. Ini unttuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
 2. Pilih saiz Kolagen sekurang-kurangnya 1000 doltan dan ke bawah. Ml-crofine size membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel dan memberi kesan yang lebih cepat.
 3. Pastikan setiap pemilihan Kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
 4. Pastikan Kolagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan Pra-Penuaaan.
 5. Pastikan supplment itu mempunyai elemen Vitamin B untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
 6. Kolagen jua penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamina untuk kesihatan sendi.
 7. Pastikan setiap Kolagen mempunyai bahan yang merangsang pembntukan Asid Hydraulic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
 8. Pastikan ia selamat dan tidak bertoksin
Apa yang Shaklee tawarkan ?


KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH - Sumber Kolagen Terbaik

 • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.
 • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit)  dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).
 • Kepaduan sel yang sangat tinggi.
 • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
 • Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.


KEISTIMEWAAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE
✔ Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) collagen, kolagen yang berkualiti tinggi & tulen diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan & dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah (melalui ujian klinikal)
 Tugas Collagen Powder Shaklee terhadap tubuh badan manusia:
✔ ANTI PENUAAN – Mengecilkan liang-liang pori terbuka, kedutan & garis halus
✔ MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
✔ MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulit anjal, lembut & tegang
✔ MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
✔ MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut & kuku yang sihat
✔ MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat & kulit tak sekata
✔ MENEGANG – Membantu menegang & menganjalkan payudaraUntuk maklumat lanjut berkaitan produk & order, boleh hubungi saya: 

Norliza Binti Othman 
Shaklee Independent Distributor : ID 879163 
sms/whatsapp: 019 2638675
Pm fb : Mommy Lizz Health and Beauty Care

Post a Comment

0 Comments